Zupa pomidorowa

Składniki:

  • 1 op. soku pomidorowego (Tymbark)
  • 2 liście włoskiej kapusty
  • 1 marchewka
  • kawałek pora
  • 1,5  szklanki bulionu warzywnego albo wody
  • sól, pieprz ziołowy
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • koperek

zupa

Warzywa gotujemy w bulionie warzywnym lub wodzie. Gdy będą prawie miękkie, dodajemy sok, przecier pomidorowy i gotujemy ok. 5 min. Śmietankę dodajemy na koniec.

Śmietanka z nerkowców

1/2 szklanki nerkowców, gorąca woda, sok z cytryny i sól.

Miksujemy wszystko w blenderze na kremową masę.

Jeżeli nie posiadamy profesjonalnego blendera, wówczas trzeba nerkowce namoczyć w wodzie przez parę godzin. Będą się lepiej miksować.

sałatka

Więcej przepisów na tej stronie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s